Migreni Tetikleyen Yiyecekler - ÇÖP BİDONU

Spor, doğa, sağlık, teknoloji ve güncel içerikler

Sağ Baştan Say

Home Top Ad

Post Top Ad

25 Mayıs 2017 Perşembe

Migreni Tetikleyen Yiyecekler


migren tetikleyici, baş ağrısı çeken kadın
Yanlış beslenme migrene neden oluyor. Migreni tetikleyen bu besinlerden uzak durun!
Türkiye de görülme sıklığı %15-20 olan Migren, çoğu kişinin korkulu rüyası. Şiddetli baş ağrıları, bulantı, kusma, ışığa hassasiyet, baş dönmesi gibi belirtilere neden olan bu rahatsızlıkla baş etmek oldukça zor. Migrenin, hormonsal değişiklikler, stres, açlık, yorgunluk, uykusuzluk gibi birçok tetikleyici faktörü bulunuyor. Tüketilen besinler de bu faktörler arasında yer alıyor. 


İşte migrenin şiddetli etkilerinden korunmanızı sağlayacak besinler:

1

           Alkol: Araştırmalar sonucunda migreni en çok tetikleyen besin grubunun alkol olduğu görülüyor. Özellikle şarap ve bira içerisinde yer alan etanol gibi maddeler beyinden salgılanan hormonları baskılaması ve susuzluğa neden olması ile migreni şiddetlendiriyor. Kesinlikle alkol içeren içecekleri tüketmeyin.


   
      Çikolata: İçerdiği kafein ve türevi maddelerden dolayı migreni tetikleyen ikinci gıda özelliği bulunuyor. Çikolata tüketimini en aza indirin ya da hiç tüketmeyin.




         Peynir:  Biyolojik aminleri içeren peynir grubu migreni tetikliyor. Sert ve çedar peyniri gibi uzun süreli mayalanan peynirleri tüketirken dikkatli olun.



Çay, kahve: İçerdiği yoğun kafein nedeniyle beyni uyarıyor ve ağrının başlamasına neden oluyor. Ancak şunu da belirtelim ağrınız başladığında tükettiğiniz az miktarda kafein ağrıyı azaltıyor, baş edilecek düzeye getiriyor. Kendinizi ve ağrınızı kontrol ederek tüketin.


          Turunçgiller: Oktapamin içermesiyle fazla tüketilen turunçgiller de migreni şiddetlendiriyor. Porsiyonlar halinde tüketmeye özen gösterin.

7-     Deniz ürünleri: Sardalye, hamsi, ringa balık türleri migreni tetikleyen deniz ürünlerinin başında geliyor. Kar- zarar ilişkisiyle baktığınızda hiç tüketmemek değil dengeli olarak tüketmenin önemli olduğunu unutmayın.




 Hazır gıdalar ve konserveler:  uzun süre dayanması için kullanılan malzemeler migreni tetiklemede birebir. Mümkün oldukça en az seviyede hazır gıda tüketin.




Ayrıca;
  • Sigarayı hayatınızdan çıkarın.
  • Yapay tatlandırıcı içeren gıdaları evinize kesinlikle sokmayın.
  • Mayalı besin tüketimini az seviyede tutun.

Beslenme alışkanlıklarınızı taze sebzelere yönlendirerek ve gün içerisinde bol su tüketerek migren ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Sadece beslenme alışkanlıklarıyla değil bütün olarak kendinizde değişiklikler yapmanız gerekiyor. Uykunuzu düzenleyerek egzersiz yaparak ve en önemlisi kendinizi aç bırakmayarak doğal yollarla migren tedavisi uygulayabilirsiniz.

                                                 g.k.t 
                                                                                                                                                        

Post Bottom Ad

Pages