Küçük Prens - ÇÖP BİDONU

Spor, doğa, sağlık, teknoloji ve güncel içerikler

Sağ Baştan Say

Home Top Ad

Post Top Ad

5 Mayıs 2018 Cumartesi

Küçük Prens


Kitabın Adı: Küçük Prens

Yazarın Adı: Antonie De Saint Exupery
Küçük Prens, Çöp Bidonu,Kitap Tavsiye

Kitabın Türü:  Hikaye                                                                        

Kitabın Konusu: Pilot olan kahramanımız Sahra Çölü semalarında kaza geçirir. Yaşadığı olayın etkisiyle çocukluğuna döner ve dünyalar arasında geçiş yapar. Bu yolculuğu sırasında büyüklerin basit durumlardan dolayı yaşadığı sıkıntıları çocuk gözüyle irdeler.

Ana Fikri: İnsanların hayatlarındaki basit hatalardan, kalıplaşmış düşüncelerden dolayı yaşamı zor hale getirmesi ve dünyayı sevgi ile güzelleştirebilecekleridir.



Özet ve Yorumlar:

Bir yılan, koca bir fili yutabilir mi? Eğer bir çocuk isterse bal gibi de yutar. Hatta bırak fili, dünyaları bile yutar.

Kahramanımız uçak pilotudur ve Sahra Çölü üzerindeki seyrinde kaza yapar. Yaşama tutunmayı başarır. Gözlerini açtığında kaftanlara bürünmüş Küçük Prens’i görür. Küçük Prens kendisinden koyun resmi çizmesini ister fakat pilotun becerebildiği tek resim, çocukluğunda çizdiği fili yutan yılandır. Küçük yaşlarda bu resmin ne olduğunu kimse anlayamamasına rağmen Küçük Prens ilk görüşte anlar. Çünkü bedenlerinin arasında devasa fark olsa da ikisi de çocuk ruhunu taşımaktadır.

Küçük Prens, ‘’Bu fili yutan bir yılanın resmi. Ben senden koyun çizmeni istiyorum.’’der ve hikaye dünyalar arasında yolculukla devam eder.

Yolculuk sırasında her şey de egemenlik kurmaya çalışan insanları temsil eden  Kral ile tanışır. Kendini beğenmekten başka bir becerisi olmayan kişiyi görür. Yaşadığı sıkıntıları unutmak için gece gündüz alkol alan Sarhoş ile konuşur. Hayatı monotonluktan ibaret olan bekçi, hesap yapmaktan yaşamı kaçıran İş Adamını görür. Yolculuğun devamında sırasıyla, Kaşif, Demir yolu Makasçısı ve Satıcıyla karşılaşır. Son olarak da sevgi ile yaşamayı öğütler.

Hayatlarımızda ki gereksiz düşünce ve detayları kendi üslubuyla eleştirmektedir.

Kitabı PDF formatında ücretsiz bir şekilde indirmek için tıklayın. İndirme işlemi, beş saniye sonra sağ üstte çıkan geç butonuna basarak gerçekleşmektedir. 



Post Bottom Ad

Pages