CİLDİ YAŞLANDIRAN YİYECEKLER - ÇÖP BİDONU

Spor, doğa, sağlık, teknoloji ve güncel içerikler

Sağ Baştan Say

Home Top Ad

Post Top Ad

10 Nisan 2017 Pazartesi

CİLDİ YAŞLANDIRAN YİYECEKLER

Çöp Bidonu CİLDİ YAŞLANDIRAN YİYECEKLER

 Cildimizin kendini yenileyebilmesi için protein, karbonhidrat, yağ ve mineraller ile takviye edilmelidir. Güneş ışınları ve stres gibi dış etmenlerde yaşlanmasına sebep olabilir.  Bu yazımızda cildin yaşlanmasına sebep olan yiyecekleri inceleyeceğiz.

1.ÜÇ BEYAZ CİLDİ YAŞLANDIRIYOR.


  Tuz; içindeki sodyum ile hücrenin işleyişini bozarak yenilenebilen hücreleri de ekarte eder. Kalitesiz hücre sayısını da arttırır. Vücut sıvılarını dengeleyen potasyumun işleyişini bozar. Gün içinde yemeklerinizden tuzu çıkarmanız tamamen sağlığınız için yararlı olacaktır.
  Şeker;  içerisinde vücuda yarar sağlayacak hiçbir değeri olmayan bir besindir. Sadece endorfin salgısını arttırarak stresinizin geçici süreliğine azalmasını sağlar. Bu da duygu bozukluğuna sebebiyet verip depresyona yol açar. Vücuda birçok zararı olan şeker, cildimizin yenilenmesini sağlayan protein ve minerallerin yoksunluğuna neden olur. Şekerin yanında yapay tatlandırıcıların da aynı etkisi olduğunu bilmeniz yararınıza olacaktır.
  Unlu mamuller, işlem görmüş tüm gıdalar gibi vücuda yararı yoktur. İyi öğütülmeden mideye gönderilen unlu mamuller, ülser, gastrit, reflü gibi hastalıkların başlatıcısıdır. Kandaki şeker oranının hızla artmasına da sebebiyet verir.

2.MARGARİN VE TEREYAĞI


  Katı yağlar, doğal yollarla oluşan sıvı yağların işlem görmesiyle oluşur. Vücudumuz bu yapay hücreleri tanımak da zorlanır. Son günlerde yararları ile kıyaslansa da Dünya Sağlık Örgütü’nün zararlı olduğu kanısı unutulmamalı.

3.KAFEİN


  Toplumumuzun vazgeçilmezi olan kafeinli içecekler,  vücudumuzdaki suyun yok olmasına neden olur. Cildimizin yenilenmesine en çok yarar sağlayan mineralleri vücudumuzdan çalar. Üstelik vücuttan atılması 72 saati bulabilir.

4.ALKOL


 Bir anlamda şekerdir, yukarıda da açıkladığımız gibi cildin yaşlanmasına sebep olur. Vücuttaki vitamin ve minerallerin kaybolmasına yol açar. Vücudun hızla sıvı kaybetmesine neden olur. Karaciğer ve çevresinin yağlanmasına yol açarken, kalp krizi riskini arttırır.

5.SİGARA VE DUMANLI İÇECEKLER


  Bağımlılık etkisi olan nikotin, vücut derimizin hava almasına engel olur. Hava alamayan bölgede sararma ve soluk bir yapı oluşturur. Havasız kalan cildin deriden su atması güçleşir ve o bölgenin kurumasına yol açar. Sigara dumanı kılcal damarların kan pompalamasını engelleyerek cildin kurumasına ve solmasına neden olur.

Post Bottom Ad

Pages