Google Web Site Yöneticisi - ÇÖP BİDONU

Spor, doğa, sağlık, teknoloji ve güncel içerikler

Sağ Baştan Say

Home Top Ad

Post Top Ad

23 Haziran 2018 Cumartesi

Google Web Site Yöneticisi


Haydi, itiraf edin!  Bu yazıyı okuyan çoğu blogger, bir sitenin nasıl kurulacağını, blog sayfasına içerik üretmeye çalışırken öğrendi değil mi? E evet tabi ki anamızın karnında öğrenecek değildik ya! diyorsan yazının devamı senin için.

Google web site yöneticisi uygulamasının da bloggerlara yarar sağlayacağını düşünerek bu yazıyı kaleme alıyorum. Google web site yöneticisi, blog yazarlarının bir nevi rehberliğini yapıyor. Siteniz hakkında arama motorlarına sorduğunuz sorunlarınızın neredeyse tamamı burada yer alıyor. Sol üst köşe bulunan destek modülünde, daha önceden destek sayfasında talep edilen başlıca sorunlar bulunuyor. Hemen sol alanda yer alan bölümde, sitenizin yönetiminde yaşayabileceğiniz sorunların çözümleri detaylı bir şekilde anlatan dokümanlar yer alıyor. Aradığınız çözümü bulamadıysanız, aynı alanın ikinci satırında bulunan uzmanlara sor kısmından, yardım istediğiniz alanla ilgili kategoriyi seçip isteğinizi talep edebiliyorsunuz. Yaşayabileceğiniz bütün sorunlar basit bir üslupla anlatılıyor. Problemi hala çözemediyseniz google web site yöneticisi uzmanlarının canlı bağlantılarına katılabiliyorsunuz.

Google web site yöneticisi aracında sitelerin mobil uyumluluk testi yapılabiliyor. (Bu arada siteniz mobil uyumlu ise resimde kırmızı ile gösterdiğim alana tıklayıp googlea bildirin.) 

Google Web Site Yöneticisi


Ayrıca mobil uyumluluk testinin yanında, kullanıcıların deneyimlerini iyileştirebilmek için sitenin hız testi de yapılabiliyor. Sitenizin yapısal verilerinde sorun olup olmadığını da bu alandan kontrol edebilirsiniz. Bahsettiğim bütün testler DESTEK bölümünde mevcut ama işinize yarar diye linkini buraya bırakıyorum. Linkteki sayfanın enalt bölümündeki testlerden kontrollerinizi yapabilirsiniz.
Mevcut sitenizi daha da geliştirmek istiyor veya yeni bir web sitesi kurmak istiyorsanız, google web site yöneticisi mevcut dökümanlar üzerinden kurs veriyor. Sitenin ceo ayarlarından tutun, metin veya resim indekslemesine kadar gayet detaylı bir anlatımları var. Ayrıca diğer site yöneticisi araçlarının tanıtımları, onlardan nasıl faydalanacağınız da yer alıyor.

Bu uygulama sayesinde mevcut sitelerinizi daha iyi bir hale getirebilir ya da kaliteli bir web sitesi kurabilirsiniz.  



Post Bottom Ad

Pages