Kanser Hastaları İçin Saç Bağışı - ÇÖP BİDONU

Spor, doğa, sağlık, teknoloji ve güncel içerikler

Sağ Baştan Say

Home Top Ad

Post Top Ad

4 Şubat 2018 Pazar

Kanser Hastaları İçin Saç Bağışı


Saçım Saçın olsun etkinliği

Lösemi hastalarına uygulanan kemoterapi ve radyoterapi tedavisi hastalarda saç dökülmesine yol açıyor. Hastalığın şiddetine göre tedavi uygulanabiliyor. Türkiye de ise lösemi hastalığına yakalanan kişi sayısı, yıllık beş bin civarında olabiliyor. Toplumda çocuk yaş grubunun lösemi hastalığına yakalanma ihtimalinin yüksek olduğu bilinse de yaşla orantılı olarak artış gösteriyor. En sık görülen aralık ise 60’lı yaşlar.
Kanserle savaş derneği toplumda hastalığa maruz kalmış lösemili çocuklara saç bağışı kampanyası yürütüyor. Kanser teşhisi konulan ve saç dökülmesi başlayan kanser hastaları için saç bağışı etkinliğini başlattı ve toplumdan gördükleri destekle birçok hastanın yüzünü güldürüyor. Saçım saçın olsun kampanyasıyla birçok hastaya destek oluyor. Uygun görülen saçlar toplanıp peruk merkezlerine gönderilerek, hastanın isteği üzerine dizayn ediliyor. 



Lösemili çocuklara saç bağışı etkinliği, her ne kadar 2016 yılının başlarından itibaren yapılmaya başlansa da yapılan bağışlar yetersiz kalıyor. Saç bağışında bulunabilmek için öncelikle bağışlanacak saçların en az otuz santim uzunluğunda olması gerekiyor. Saç boyası gibi kanserojen maddelerden dolayı yıpranmamış olması da büyük önem arz ediyor. Saç bağışında bulunabileceğiniz gibi yardım etmek isteyen kuaförleri yönlendirerek de katkı sağlayabilirsiniz.

Saç Bağışı Nereye Yapılır?

Birçok kanser hastası kemoterapi ve radyo terapi tedavisi sonucunda saç dökülmesine maruz kalabiliyor. Hastalar öz güvenini zedeleyen bu durum karşısında toplumdan kendini soyutlayabiliyor. Ülkemizde doğal yollarla elde edilmiş peruk ücretleri ise oldukça yüksek. Kanser hastaları için saç bağışı etkinliğine destek vererek, birçok insanın yüzünün gülmesine sebep olabilirsiniz. Sizler de kanser hastalarına yardımda bulunmak istiyorsanız kanserle savaşçıları derneğine ulaşabilir veya facebook ve instagram hesaplarından irtibata geçebilirsiniz. Kanser savaşçıları derneğine destek olmak, Saçım saçın olsun kampanyasını topluma duyurabilmek için yazımızı paylaşabilirsiniz.
Toplumsal ahlak bozukluğu, iyiliklerle düzelecek. İyi günlerde yaşayın.


Post Bottom Ad

Pages