Google Keyword Trends - ÇÖP BİDONU

Spor, doğa, sağlık, teknoloji ve güncel içerikler

Sağ Baştan Say

Home Top Ad

Post Top Ad

6 Şubat 2018 Salı

Google Keyword Trends



Google Keyword Trends görüntü
Google’ın kullanıcılarına ücretsiz bir şekilde sunduğu webmaster araçlarından biri olan Google Keyword Trends hizmetine değinmeden önce, anahtar kelime planlayıcı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Site sahipleri ve blog yazarları için ücretsiz bir şekilde sunulan bu iki araç son derece önemli. İnternet ortamında organik trafik kazanabilmek bu araçların doğru kullanımı ve özgün bir içerik ile çok kolay.

Google Keyword Trends

Özellikle anlık paylaşımlarda bulunan içerik üreticilerinin muhakkak kullanması gereken bir araç. Google bu hizmeti sunarken bölgesel yönlendirmeler yapıyor. Bulunduğunuz ülke de son zamanlarda popüler olan güncel konuları aranma trafiği ile birlikte inceleme imkanı sunuyor. Üstelik incelemek istediğiniz tarih aralığı seçilebiliyor. Aynı zaman da bulunduğunuz gün içerisinde aranan konuları da görme imkanı sunuyor. Günlük içerik üreteceksiniz ve yazacağınız konuyu bilmiyorsunuz. İşte tam burada yapmanız gereken gün içinde en çok aranan konuyu araştırıp hemen içerik üretmeye başlamanız. Blog yazarları için bulunmaz bir fırsat değil mi?





Nich bir konu da paylaşımlarda bulunduğunuz bir blog adresi varsa, ilgi alanını kısıtlayıp gün içinde aranan trend konular araştırılıp görüntülenebiliyor. Örneğin; aşağı da 06.02.2018 tarihi saat 15:00 civarında BİLİM/TEKNOLOJİ alanında yayın yapan nich bir bloğun izlemesi gereken tabloyu ele aldık.

Google Keyword Trends görüntü

Yukarı da görüldüğü gibi son yirmi dört saat içinde trend olan konuların ilk sırasında Elon Musk ve onunla doğrudan ilgili olduğu konular yer alıyor. İkinci sırada HTC, Snapdragon ve 5G teknolojileri yer alırken üçüncü sırada Türksat Kanal Güncelleme Sistemi bulunuyor.
Google Keyword Trends gün içerisinde popüler olan konularının arama hacmini sunması, özellikle haber blogları ve güncel paylaşımlarda bulunan bloglar için bulunmaz bir nimet. Google Trends ile birlikte anahtar kelime planlama araçlarının düzgün kullanımı sayesinde içerikleriniz kolaylıkla okunabilir. Tüm bunların ile özgün içerikle kullanılması gerektiğini unutmayın.

Post Bottom Ad

Pages