Yurtdışı Yaz Kampları - ÇÖP BİDONU

Spor, doğa, sağlık, teknoloji ve güncel içerikler

Sağ Baştan Say

Home Top Ad

Post Top Ad

7 Ocak 2018 Pazar

Yurtdışı Yaz Kampları

Yurtdışı yaz kamplarından örnek bir kare
Türkiye deki kamp maceralarını tüketip gözünü yurtdışına dikenler. Buyurun yurtdışı yaz kampları hakkında ufkunuzu genişletecek bilgiler sizi bekliyor.Son yıllarda popülerleşen Dünya Gençlik Kampı veya Yurtdışı Yaz Kampları aktivitelerle dolu olan organizasyonlardan oluşuyor. Bu organizasyonları gerçekleştiren birçok işletme bulunuyor. Burada öncelikli amacınız çok önemli. Arkadaş ortamınızla eşlik edip eğlenme amacınız varsa, kısa süreli ama dolu dolu geçen kamplar da mevcut. Tabi ki bunlar için belli bir miktar ücret ödemeniz gerekiyor. Hemen hemen tüm aktivitelerde yer alıp makul ücretler alabileceğiniz kamplarda bulunuyor. Ya da bunlardan farklı olarak, günde 4-5 saat çalışma karşılığında yeme ve barınma ihtiyacınızın karşılandığı gençlik kampları da bulunuyor. Bunlardan başlıcaları;

EF YAZ KAMPLARI: Birçok yaş grubundaki kampçıların ağırlanabildiği bir organizasyon. Diğer organizasyon şirketlerinde olduğu gibi birçok aktiviteleri bulunuyor. Bu etkinliklerle birlikte yabancı dillerini geliştirmek isteyenler için de güzel imkân sağlıyor. Bir diğer güzel yanı ise Avrupa’dan uzak doğu ülkelerine kadar birçok yer mevcut.
GELECEĞİN YILDIZLARI: Öncelikle olarak belirtmeliyiz ki yurtdışı kamp faaliyetleri konusundaki tecrübesi 1993’lere dayanıyor. Yani bu alanda bir hayli profesyonelleşmiş durumdalar. Barındırdıkları organizasyonlar ise oldukça fazla. Adamlar aklınıza gelmeyecek bir durumu bile eğlenceli bir aktiviteye çevirmiş durumdalar. Bu aktivitelerde küçük yaş gruplarına yönelik arkadaşlık olgusunu güçlendirmeye, liderlik vasıflarını geliştirmeye yönelik faaliyetleri de bulunuyor.
ULUSLARARASI GENÇLİK KAMPI: Gençlik ve Spor Bakanlığının bünyesinde, spor ve kültürel faaliyetlere yönelik organizasyon düzenleniyor. Kültürler arası gelişim ve öğrenme süreçlerinin yanında fiziksel aktiviteler de yer alıyor. Bu faaliyetlere katılmak için bakanlığın duyurularını takip etmeniz yeterli.  Kayıt aşamasında kolaylıkla tedarik edebileceğiniz belgeler isteniyor.
ULUSLARARASI GÖNÜLLÜÇALIŞMA KAMPLARI: Gençtur Derneğinin düzenlediği bu organizasyonlarda günlük 4-5 saat çalışma karşılığında yeme ve barınma ihtiyacınız karşılanıyor. Kamp süresi çoğunlukla 2-3 hafta arasında oluyor. Yaz aylarında daha fazla ilgi görse de kış aylarında gerçekleştirdikleri organizasyonları da bulunuyor. Değişik ülkelerden 15-20 kişiden oluşan ekipler oluşturuluyor. Boş kalan vakitlerinizdeki eğlenceniz yanınıza kar kalıyor. 

Post Bottom Ad

Pages