Kızılaya Nasıl Yardım Edebiliriz ? - ÇÖP BİDONU

Spor, doğa, sağlık, teknoloji ve güncel içerikler

Sağ Baştan Say

Home Top Ad

Post Top Ad

24 Ocak 2018 Çarşamba

Kızılaya Nasıl Yardım Edebiliriz ?

Kızılay kan verme resmi
Kızılay yeryüzünün her yerinde yardıma ihtiyacı olan kişi veya kurumlara, yardım faaliyetlerinde bulunuyor. Faaliyetlerini yerine getirebilmek için devlet kurumları ve gönüllü yardımsever kişiler ile iş birliği yapıyor. Sizler de yardım faaliyetlerinde bulunabilmek için kızılay gönüllü üyelik işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Gönüllü olabilmenizin tek şartı, on sekiz yaşını doldurmuş olmanız. Yardım faaliyetlerine katılacak vaktiniz yoksa Türk Kızılayı’ na bağış yapabilirsiniz. Peki, kızılaya yardım nasıl yapılır birlikte inceleyelim. Öncelikli olarak kızılayın bütün yardım giderlerine yönelik genel yardım da bulunabilirsiniz. Bu işlemle yardım katkınızın nerede kullanılacağı takdirini, Türk Kızılay Derneği’ne bırakmış olursunuz. Kızılay sizin desteğinizle dilediği alanda yardımda bulunabilir. 



Eğer ki yardım desteğinizi uluslararası alanda ihtiyaç sahiplerine yönelik yapmak isterseniz, Türk Kızılayı internet sitesi Uluslararası Bağış modülünden gerçekleştirebilirsiniz. Bu alanda siyasi veya doğal afetlerden dolayı yardıma muhtaç konuma düşmüş, ülke sınırları haricindeki topluluklara yardım edilir.

Kızılay Zekat Bağışı

 İslam dininin gereği olan zekat, kurban vazifelerini veya adaklarınızı da kızılay aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Kızılayın gelir ya da tesis edinmesini sağlamak üzere gayrimenkul bağışında da bulunabilirsiniz. Bunun için mülkünüzün ipotek ve vergi borcunun bulunmaması gerekiyor. Kızılayın resmi internet adresinden Gayrimenkul Bağışı Talep Formunu doldurarak yada 168 numaralı hattan iletişime geçerek gerçekleştirebilirsiniz.
Sosyal Yardım Bağışları kapsamında terör mağdurlarına, aş evlerine bağışlarda bulunabilirsiniz. Ya da yeni doğan bebek ve anneleri için sevgi bohçası bağışı, afetzedeler için mobil mutfak, acil afet çadırı bağışlarında bulunabilirsiniz. Ayrıca giyim, hijyen ürünleri, elektronik cihaz, mobilya, mal ve eşyaları ayni bağış yapabilirsiniz. Tüm bunlardan bağımsız olarak kızılay mağazasındaki ürünleri satın alarak katkıda bulunabilirsiniz.

Kızılay bağış işlemlerini, resmi internet sitesi üzerinden ilgili modülden giriş yaparak yarar sağlayabilirsiniz. Bankaların kızılay bağış hesap numaraları, internet sitesi üzerinden kredi kartı vasıtasıyla veya gsm operatörleri üzerinden 2868’e KIZILAY yazıp sms ile bağışta bulunabilirsiniz. T.C. kimlik numaranızla yaptığınız bağışın takibini yapabilirsiniz. 

Post Bottom Ad

Pages