Kış Kampı Yaparken Nelere Dikkat Etmeli? - ÇÖP BİDONU

Spor, doğa, sağlık, teknoloji ve güncel içerikler

Sağ Baştan Say

Home Top Ad

Post Top Ad

20 Aralık 2017 Çarşamba

Kış Kampı Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?


kış kampı nasıl yapılır?

Kış aylarında kamp yapmak isteyenlere müjde! Her biri tecrübe ile kaleme alınmış altın değerinde tavsiyeler. Doğa tutkunlarının muhakkak sahip olması gereken birbirinden değerli bilgileri öğrenmek için yazımızın devamını okuyun.


  •   Öncelikle her kamp programınızda yapmanız gereken kamp alanının incelemesini titizlikle yapın. Mümkünse kamp alanının haritasını tedarik ederek önemli noktaları işaretleyin. Kamp alanın yakınındaki su kaynakları, tıbbi yardım noktaları ve acil durumlarda irtibat kurabilme vasıtalarını değerlendirin. İstenmeyen bir olay meydana gelmesi halinde, irtibat kurabilmek yaz aylarından daha mühimdir. Çünkü düşük sıcaklıktan dolayı hipotermiye girme ihtimaliniz çok yüksektir. Kamp alanının bağlı olduğu kolluk kuvvetine ya da mülki idare amirliğine bildirimde bulunmanız her açıdan yararınıza olacaktır. 
  •   Çadırınızın ve uyku tulumunuzun sıcaklıkla orantılı olması çok önemlidir. Genellikle -15 derecelik uyku tulumları ucuz olduğundan tercih ediliyor. Fakat sabah saatlerinde soğuktan şikayet edildiğine defalarca şahit olduk. Ayrıca durağan olduğunuz durumlarda soğuk iklim için üretilen kar kıyafetlerini giyinmeniz, sıcacık kahvenizi keyifle yudumlamanızı sağlayacaktır.
    Soğuk havalarda kamp yaparken kullanlabilecek ısıtıcılar. Kış kampında olması gerekenler.
    Şayet soğuk iklim kıyafetlerini tedarik edemeyecek durumdaysanız üzülmenize hiç gerek yok. Öncelikle atlete yapışan ısıtıcılar ve cep sobaları tedarik edin. (Alibaba veya aliexpress gibi sitelerde uygun fiyata bulabilirsiniz. Türkiye'de de makul fiyata mevcut.) Vücudunuzu sıkıca saran içlik ve kalın bir polar giyin. Son olarak vücut sıcaklığını korumak, bir nevi dış yalıtımınızı oluşturmak için su ve rüzgar geçirmeyen mont, kaban, veya yağmurluk giyin. Böylelikle kişisel sıcaklığınızı korumuş olacaksınız. Özellikle belirtmek gerekir ki; bu giyinme tarzı durağan hareketler içindir. Hareket halindeyken kıyafetlerinizi azaltmanız, terleyip üşümemenizi sağlayacaktır. 
  •   Çadırınızı ya da barınağınızı rüzgar almayan bir alana inşa edin. Yatağınızı mümkünse yer ile temas etmeyecek şekilde kurun. Yere yatmak zorundaysanız çalı veya odunlarla iyi bir yalıtım yapın. Unutmayın yerin bir kat yalıtımı, çatının iki katına eşittir. Tüm bunlara rağmen ısınamıyorsanız, çadırın ya da barınağınızın içinde mum yakın. Kamp ocağı olarak kullanılan reşo yakıtını da tercih edebilirsiniz. Fakat yangın ihtimaline karşı önlem için uyku esnasında kesinlikle kullanmayın. 
  • kamp çadırının nasıl olması gerektiğini belirtir.    Kış kampının en çok sevdiğim yanı üç öğünde de et yiyebilme ihtimalinizin olması.
    Sıcaklığınızı koruyan pekmez gibi ürünleri tüketmeniz de yararınıza olacaktır. Ayrıca şarap seviyorsanız kış kampında muhakkak yanınızda bulundurun. 
  •   Diğer önemli bir hususta çadırınızın dış güvenliğini hayvanlara karşı korumanız.      Bunun için ağaç dallarından çit oluşturun.  Barınak inşa edenlerin bu konuda bir sıkıntısı bulunmuyor. Yanınızda ateşli bir silah bulunduramıyorsanız, yüksek ses çıkaran torpil gibi ürünler tedarik edin. Kampın olmazsa olmazı ateşinizi eksik etmeyin. Yakacak ihtiyacınızı yerle temas etmeyen kuru dallardan karşılayabilirsiniz. İyi eğlenceler.



Post Bottom Ad

Pages