Gönüllü Yardım Projeleri - ÇÖP BİDONU

Spor, doğa, sağlık, teknoloji ve güncel içerikler

Sağ Baştan Say

Home Top Ad

Post Top Ad

31 Aralık 2017 Pazar

Gönüllü Yardım Projeleri

dünya yardımlaşma

Yeryüzünde yardım etmek isteyen insanlar hala mevcut. Belki de dünya yardımsever insanlar sayesinde dönüyor. Bu makaleye ulaştıysanız siz de onlardan birisiniz. Bize düşen görev ise; güneşin doğması için gönüllü çalışma isteği olan değerli insanları yönlendirebilmek.
  Gönüllü yardım kuruluşlarında çalışma sayesinde dünyanın birçok ülkesinde yardıma muhtaç kişilere ulaşılabiliyor. Bu yardımlar kimi zaman fiili olarak gerçekleşse de ev ortamında da yapılabiliyor. Ayrıca belirli miktarda ücret de alabileceğiniz birçok gönüllü yardım projeleri de bulunuyor. Katkıda bulunabileceğiniz başlıca gönüllü işler aşağıda mevcut.

Uluslararası Alanda Çalışılabilecek Gönüllü Yardım Projeleri;

GREENPEACE: Doğayı ve doğada yaşayan canlıları korumak, tabiatın bozulan düzenine engel olmak amacıyla aktivitelerde bulunuyor. Milyonlarca çalışana ve üyeye sahip. Türkiye’de başarısını ispat etmiş durumda.

AIESEC: Tamamen öğrenci ve yeni mezun odaklı çalışıyor. Uluslararası alanda öğrenci ve yeni mezunlar ile sivil toplum kuruluşlarının buluşmasını sağlıyor. Genç mezunlara staj imkanı verirken sosyal alanda sorumluluklarını geliştiriyor.

UNICEF: Dünya üzerinde yardıma muhtaç binlerce çocuğa aklınıza gelebilecek bütün yardımları sağlıyor. Eğitim, sağlık ve sosyal alandaki yardımları saymakla bitmez.

 Ayrıca; uluslararası alanda ekolojik yaşama katkıda bulunmak, organik tarım gibi alanlarda da çalışabilirsiniz.


Türkiye’deki Gönüllü Yardım Kuruluşları ;

MOR ÇATI KADIN SIĞINAĞI VAKFI: Çeşitli sebeplerle şiddete maruz kalmış veya yardıma ihtiyacı olan kadınlara destek sağlıyor. Barınma hizmetlerinin yanında hukuki destekte de bulunuyor.

TEMA:Adından da anlaşılacağı gibi doğaya destek veren kuruluşlardan biri. Ülkemizde erozyona uğrayabilecek alanları ağaçlandırıyor. Yardım olarak her safhasında görev alabilirsiniz.

HAYTAP: Hayvan Hakları Federasyonu, özellikle sahipsiz hayvanların bakım ve tedavisini yapıyor. Barınak ve sahiplendirme imkanı sağlıyor.

  Ülkemizde eğitim ve sosyal alanda birçok yardım derneği var. Başlıcaları; TEGV ve AÇEV yer alıyor. Ayrıca gönüllü olarak çalışabileceğiniz sağlık kuruluşları arasında da LÖSEV(Lösemili Çocuklar Vakfı), AYDER(Alternatif Yaşam Derneği), DSD(Down Sendromu Derneği) bulunuyor.
Kalbinizin hep temiz kalması dileğiyle.


Post Bottom Ad

Pages